Brad Pitt begrijpt homohuwelijk beter dan geloof

Acteur Brad Pitt begrijpt meer van het homohuwelijk dan van het geloof. Dat bekent hij deze week in een groot interview in het Amerikaanse blad Parade.

De acteur, die momenteel zijn nieuwe film Inglourious Basterds promoot, breekt in het gesprek een lans voor het in Amerika nog steeds omstreden huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

"Ik heb geen enkel begrip voor haat tegen mensen die anders zijn dan jij", stelt de acteur. "Misschien dat orthodoxe christenen geloven wat hun voorganger hen zegt omdat ze zelf geen homo's kennen. Maar liefde is toch wél een begrip dat iedereen kent. Hoe zouden die mensen zich voelen als hen werd verboden te houden van de persoon met wie ze hun leven willen doorbrengen?"

De 45-jarige acteur herhaalde zijn belofte pas in het huwelijk te zullen treden met zijn vriendin Angelina Jolie als iedereen in Amerika kan trouwen met de liefde van zijn of haar leven. "Al heb ik na eerdere uitlatingen daarover veel haatmails ontvangen van religieuze groeperingen die het daar niet mee eens waren."