Tv-programma gaat letterlijk over lijken

Wallace Souza is de Peter R. de Vries van de Braziliaanse televisie. Hij presenteert daar Canal Livre, een erg populair misdaadprogramma. Het programma bezat altijd exclusieve beelden van spectaculaire achtervolgingen en arrestaties. Op een gegeven moment werd het allemaal zo exclusief, dat het een paar mensen begon op te vallen. Alleen Wallace Souza had dat soort beelden, niemand anders.

En dus werd er een onderzoek gestart. Eerst bij de tv zender zelf, later werd dit overgedragen aan de politie, omdat er schokkende onthullingen naar boven kwamen. De Braziliaanse tv-presentator, tevens rechts politicus, gaf criminelen de opdracht misdaden te plegen. Doordat hij wist wat en wanneer alles zou gebeuren, kon hij exclusieve beelden tonen aan de kijker.

De misdaden die gepleegd werden waren niet van het kaliber 'een snoepje bij Jamin jatten', maar het ging tot moord en doodslag aan toe. Een van die moordenaars, een Braziliaanse ex-agent, heeft zijn daad inmiddels bekend. Andere moordenaars zijn nog niet gepakt.