Gordon Brown: poedertje hier, poedertje daar

De Britse premier Gordon Brown heeft waarschijnlijk het schaamrood op de kaken gekregen nadat een medewerker wat vertrouwelijke documenten in een taxi heeft laten slingeren. Een van de papieren betreft namelijk een lijst met make-up tips voor de wat nors en bonkig uitziende Schot.

Glanslaag, basislaag, bronslaag
Het boulevardblad The Sun, die het A4′tje van de taxichauffeur kreeg, meldde vandaag dat het gaat om aanwijzingen als de premier zichzelf schminkt. Eerst moet Brown een laag aanbrengen om zijn gezicht een zekere glans te geven, vervolgens vlekken en rimpels zoveel mogelijk wegwerken, daarna nog een basislaag over zijn hele gezicht en ten slotte een bronslaag voor een gezond kleurtje.

"De premier is net als iedereen op de televisie verplicht om make-up op te doen”, was de summiere reactie van de Brown’s woordvoerder. "Het zal grote gêne veroorzaken, want de premier presenteert zichzelf graag als een no-nonsense mannenman", aldus een politieke insider.

Weer tegenslag Brown
Het incident is de zoveelste tegenslag voor de geplaagde premier. In de peilingen zijn hij en zijn partij op een dieptepunt beland. Brown wordt verweten hij niet daadkrachtig genoeg heeft opgetreden om de economische crisis te bezweren. Deze week kwam daar nog een pijnlijk bonnetjesschandaal bij.


Gordon Brown: poedertje hier, poedertje daar  (foto: DAG)