Chinees slikt per ongeluk schaar in

Een 27-jarige Chinees uit Putian is bijna gestikt toen hij per ongeluk een schaar inslikte. Volgens Strait City News had deze Lin net ontbeten, toen hij met een schaar zijn tanden zat schoon te maken. Hij schoot in de lach en het schaartje vloog recht zijn keel in.

De man probeerde het ding weer op te hoesten, maar dat maakte de situatie alleen maar erger. De schaar moest in het ziekenhuis worden verwijderd. Dokter Chen Wei: "Toen hij binnenkwam zat zijn hoofd in een draai en oogde hij bleek en zweterig. Hij kon moeilijk slikken en het bloed mengde met speeksel."

Röntgenfoto's toonden aan dat de schaar van 9 bij 4 centimeter in Lins slokdarm was terechtgekomen. "De hele operatie nam 30 minuten in beslag", aldus Chen Wei. "Lucky Lin heeft nauwelijks verwondingen overgehouden in zijn keel."

Het is niet voor het eerst dat een Chinees een schaar inslikt - in 2006 lag er ook al een vrouw op de operatietafel om het stuk ijzer uit haar keel te laten halen. Beelden daarvan zijn te zien op CBS news.


Chinees eet schaar op  (foto: DAG)