Wilders vertrekt uit debat

Geert Wilders is vandaag bij het Kamerdebat over de financiële crisis kwaad opgestaan en weggegaan. Zoals gebruikelijk bij de PVV volgde zijn fractie hem direct.

Wilders maakte op die manier zijn onvrede duidelijk over opmerkingen vanuit de regeringspartijen dat er aan het akkoord vrijwel niets meer veranderd kan worden. "We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat. De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement."

Een aantal Tweede Kamerleden roffelde op de banken toen Wilders met zijn gevolg de Kamer verliet. GroenLinks partijleider Femke Halsema neemt Wilders zijn vertrek kwalijk: "Een democraat loopt nooit weg uit een democratisch debat." Rita Verdonk liet weten de PVV-voorman wel te begrijpen.

Wie benieuwd is wat Wilders aan het debat had willen toevoegen, kan op de site van de PVV alsnog de bijdrage van Wilders lezen.

Volg dit onderwerp ook op het NWS-forum.