Wie wil er met mijn zoon naar bed?

Je moeder die in een van Engelands grootste kranten van de daken schreeuwt dat ook jij van seks houdt? Een nachtmerrie voor velen, maar voor de 21-jarige Otto uit het Britse Abingdon is dit wellicht de enige manier om ooit aan een partner te komen.

Otto lijdt aan het syndroom van Down en heeft moeite met het vinden van een vriendinnetje. 'Belachelijk', vindt zijn 50-jarige moeder Lucy Baxter. "Veel mensen zien niet in dat Otto ondanks zijn aandoening gevoelens heeft die heel normaal zijn voor iemand van zijn leeftijd. Ik zou niets liever zien dan dat Otto een keer een meisje mee naar huis neemt om seks mee te hebben."

Om haar, geadopteerde, zoon aan de vrouw te helpen hielp Lucy Otto al met het aanmaken van een profiel op de social network-site Bebo. Ook hoopt ze middels media-aandacht een lans te breken voor de verlangens van haar zoon. "Veel mensen vinden het vreemd dat ook Otto gewoon met een meisje naar bed wil. Maar ik vind er niks geks aan. Als het hem niet lukt een partner te vinden betaal ik desnoods een ticket naar Amsterdam, zodat hij op de Wallen aan zijn trekken kan komen".

Maar voor Otto's moeder dergelijke maatregelen moet nemen hoopt Otto er zelf in te slagen een meisje aan de haak te slaan. "Ik hoop dat ze er uit ziet als Fearne Cotton" (een Britse televisiepresentatrice, red.). In het verleden was Otto naar eigen zeggen al dicht bij een avontuur met een jongedame. "Jackie, ze was erg mooi, van haar heb ik vier kussen gekregen. En met Sarah heb ik zelfs getongd."


Wie wil er met mijn zoon naar bed?  (foto: DAG)