'Onderzoeksraad verstoorde hulpverlening'

Michel Bezuijen, wethouder van Haarlemmermeer en voorzitter van het beleidsteam dat de vliegramp vorige maand bestreed, wil een onderzoek naar de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De Onderzoeksraad was erg snel aanwezig op de plek waar vorige maand het vliegtuig van Turkish Airways neerstortte en zou de hulpverlening hebben verstoord.

Bezuijen: "De Onderzoeksraad heeft de bevoegdheid om het terrein van het ongeval te betreden, maar dat is een lastige als je als beleidsteam hebt besloten dat daar niemand mag komen behalve de hulpverlening. Hulpverleners probeerden leden van de Onderzoeksraad tegen te houden. Afgesproken was dat alleen hulpverleners op de rampplek mochten zijn. Leden van de Onderzoeksraad zeiden: wij mogen hier zijn." Ook de aanwezigheid van Pieter van Vollenhoven, de voorzitter van de Onderzoeksraad, wordt bekritiseerd. "Later hoorden we dat hij de zwarte doos had meegenomen."

De Onderzoeksraad zegt zich niet te herkennen in de gang van zaken. Er wordt niets gedaan zo lang de hulpverlening bezig is.