Darts: Taylor klopt Van Barneveld in finale

Phil Taylor is wereldkampioen darts bij de profbond PDC geworden. In de finale was hij met 7-1 veel te sterk voor Raymond van Barneveld.

Het was Taylor die het best aan de wedstrijd begon, hij brak Van Barneveld direct in de eerste leg. De Brit was meteen op stoom en won de eerste set met 3-0. In de tweede set had Van Barneveld duidelijk moeite met zijn dubbels. Hij slaagde er daardoor niet in Taylor te breken en verloor ook de legs die hij zelf begon. Hierdoor ging ook deze set met 3-0 naar Taylor.

In de derde set won 'Barney' eindelijk zijn eerste leg dankzij een 110 finish. Omdat in de beslissende vijfde leg Taylor drie pijlen op de dubbel mistte kon van Barneveld zijn eigen leg behouden terugkomen tot 2-1 in sets. In de vierde set wonnen beide spelers de legs die ze begonnen, waardoor Taylor de set met 3-2 won en zo op 3-1 kwam. De daaropvolgende set werd Taylor voor het eerst gebroken. Omdat Van Barneveld daarna tweemaal werd gebroken ging ook deze set met 3-2 naar Taylor, die daarmee op een 4-1 voorsprong kwam. Van Barneveld deed het bepaald niet slecht met een driepijl gemiddelde van 101 na vijf sets, maar kwam niet in de buurt van he ongelooflijk hoge gemiddelde van Taylor, 109.

De zesde set mocht Taylor beginnen, en omdat ook in deze set beide spelers de legs wonnen die ze begonnen ging de set met 3-2 naar de Engelsman, die daarmee op een 5-1 voorsprong kwam. In de daaropvolgende set mistte Van Barneveld op 40 drie pijlen op de dubbel en werd daardoor gebroken. Taylor behield zijn eigen legs en won die set met 3-1. het werd daardoor 6-1. Ook in de laatste set wonnen zowel Taylor als Van Barneveld de legs die ze begonnen. Aangezien Taylor deze set mocht beginnen won hij de set met 3-2 en bepaalde hiermee de eindstand op 7-1.

Hiermee pakt Phil Taylor de wereldtitel en het hoogste gemiddelde ooit in een finale. Over de gehele partij gooide hij een gemiddelde van 109. Van Barneveld gooide over gehelde partij gezien nog goed met een gemiddelde van boven de 100, maar was geen partij de superieure Taylor.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.