'Vrijwilligers voedselbank plunderen kerstpakketten'

Medewerkers van verscheidene voedselbanken in Nederland hebben kerstpakketten die speciaal door het blad Linda ter beschikking waren gesteld geplunderd.

Het blad van Linda de Mol stelde samen met verscheidene winkels een kerstpakket samen voor mensen die van minder dan 250 euro per maand moeten rondkomen. Deze 'Linda' pakketten worden uitgedeeld via de voedselbank.

In totaal werden er 14.000 pakketten samengesteld waarvan er 2000 door de redactie persoonlijk ingepakt werden. De goederen voor de overige 12.000 pakketten werd naar voedselbanken in heel Nederland gestuurd. 

Na verstrekking door de voedselbanken blijkt dat merendeel van de pakketten onvolledig zijn en dat er goederen inzitten die er helemaal niet in horen te zitten. Zo kregen mensen uit Harderberg een pakket met een zakje chips, een haarknipje en een CD voor MSDOS / Windows in een vergeeld boekje met volledig Engelse tekst. 

In een persbericht verklaart het blad Linda. vandaag dat deze, en andere artikelen die niet oorspronkelijk in het pakket horen, niet door Linda. en haar partners zijn verstrekt. Deze moeten dus door de inpakkers van de pakketten bij de voedselbanken zelf zijn toegevoegd.