IsraŰlische Hitler-fan kandidaat voor Knesset

Een joodse kolonist die een groot bewonderaar is van niemand minder dan Adolf Hitler. Het klinkt bizar, maar Moshe Feiglin heeft een bijzonder hoge pet op van de man die gedurende de Tweede Wereldoorlog miljoenen van zijn volksgenoten liet vermoorden. Diezelfde Feiglin, lid van de Likud-partij, maakt nu een grote kans om na de Israëlische parlementsverkiezingen in februari namens zijn partij toe te treden tot het parlement. Dat melden Israelische media vandaag.

In 1995 liet Feiglin zich tegenover de krant Haaretz al lovend uit over Nazi-Duitsland, tot en met 1945 geleid door "een ongekend grote militaire genie, die van kunst en muziek hield". Ook is Feiglin zeer te spreken over de manier waarop de auteur van Mein Kampf in de jaren '30 van de vorige eeuw grip op de Duitse jeugd wist te krijgen. Het resultaat van "een voorbeeldig regime met een effectief justitieel apparaat en een goede openbare orde".

Bij de kandidaatsverkiezingen van zijn partij zou Feiglin kunnen rekenen op een plek rond de twintigste plaats op de kandidatenlijst. Aangezien Likud volgens de laatste peilingen op dertig zetels zou kunnen rekenen is de kans vrij groot dat de Hitler-fan na februari zijn strijd kan voeren vanuit de Knesset