Politie Flevoland op scherp na reeks overvallen

De politie in Flevoland is sinds vandaag in de hoogste staat van paraatheid om een golf van gewapende overvallen in de provincie te stoppen. Dat meldt het korps vandaag.

In de afgelopen drie maanden zijn er meer dan veertig overvallen gepleegd in Flevoland. De politie zet de komende periode een politiehelikopter in en er wordt extra gesurveilleerd. Verloven van politiepersoneel zijn ingetrokken voor de "drastische maatregelen".

"Het heeft onze hoogste prioriteit", aldus een woordvoerster van het Flevolandse korps. De maatregelen zijn erop gericht de pakkans van de overvallers te vergroten. Sinds augustus zijn er in Flevoland meer dan veertig gewapende overvallen gepleegd. In Almere alleen al staat de teller sinds september op 22 overvallen. Het gaat vooral om berovingen bij winkels en supermarkten.

Het rechercheteam is inmiddels uitgebreid en tientallen politiemensen worden ingezet voor extra surveillances. De politie vraagt via sms-alerts ook de hulp van de Flevolandse burger. De politie blijft in de hoogste staat van paraatheid "zolang als nodig is". De komende weken zullen er zichtbaar maar ook niet zichtbaar meer agenten, rechercheurs, surveillanten, motordienders en ook een politiehelikopter in de regio aanwezig zijn.