PSV zonder publiek tegen Atlético Madrid

Het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en PSV, dat voor 26 november op het programma staat, wordt zonder publiek gespeeld. De beroepscommissie van de UEFA heeft de Spaanse club namelijk bestraft met het spelen van twee duels zonder toeschouwers, waarvan één voorwaardelijk.

Atlético Madrid kreeg de straf opgelegd naar aanleiding van ongeregeldheden rondom de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. In het rapport van de Europese voetbalbond werd melding gemaakt van racisme en agressie bij de Spaanse supporters.

In eerste instantie moest de ploeg van voormalig Ajacied John Heitinga drie Europese duels op 300 kilometer van het eigen stadion afwerken. Ook kreeg de ploeg een boete van 150.000 euro opgelegd, die door de beroepscommissie werd gehandhaafd. Verder bleef ook de schorsing van trainer Javier Aguirre staan. Dit houdt in dat hij de confrontaties met Liverpool en PSV moet missen.

Atlético Madrid heeft na het ontvangen van de schriftelijke bevestiging tien dagen de kans om in beroep te gaan. Dit zullen de Spanjaarden dan bij het internationaal sporttribunaal (CAS) moeten doen. Het is overigens nog maar de vraag of PSV blij is met de straf voor de Spaanse ploeg. De club uit de Lichtstad verkocht namelijk al 500 kaarten, maar legde de kaartverkoop stil toen de UEFA voor de eerste keer in actie kwam.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!