Nieuwe aanhouding in zaak-Imac

In het onderzoek naar de vorig jaar geliquideerde Nedim Imac, oud-voorzitter van voetbalclub Türkiyemspor, is dinsdagavond opnieuw een verdachte aangehouden. Dat meldt het OM woensdag. Eerder werden al twee andere verdachten aangehouden: zij zitten beiden nog steeds vast.

Van de 30-jarige Amsterdammer die dinsdag werd opgepakt is DNA gevonden in de vluchtauto die werd gebruikt bij de aanslag op Imac. De Turks-Nederlandse ondernemer en oud-voetbalclubvoorzitter werd op 17 februari vorig jaar doodgeschoten voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp. De daders gingen ervandoor in een witte bestelbus, die werd teruggevonden in de Griendstraat.

Eerder dit jaar werden in verband met de moord een 37-jarige Amsterdammer aangehouden, die nog altijd in voorlopige hechtenis zit, en een eveneens 37-jarige man, die vanwege een andere zaak al in de gevangenis zit. Het onderzoek naar Imac maakt deel uit van een reeks onderzoeken naar liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. De nieuwe verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.