Geen Nederlandse slachtoffers bij aanslag Islamabad

Er zijn voor zover bekend geen Nederlandse slachtoffers gevallen bij de aanslag op het Marriott Hotel in Islamabad. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken na consultatie met de Nederlandse ambassade in de Pakistaanse hoofdstad. "Het was een hele zware aanslag en het is nu een enorme chaos."

Bij de aanslag met een vrachtwagen vol explosieven werd het hotel vrijwel volledig verwoest. Er zijn zeker veertig doden gevallen. Nog eens zeker honderd mensen raakten gewond toen de vrachtwagen voor de deur tot ontploffing werd gebracht.

In het hotel logeren doorgaans veel buitenlanders en diplomaten. De Nederlandse ambassade is in een ander hotel gevestigd. De politie sprak van een van de grootste terroristische aanslagen in de geschiedenis van Pakistan. Niemand heeft de aanslag nog opgeëist.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken besloot in juli het aantal uitgezonden medewerkers van de ambassade in Pakistan tijdelijk terug te brengen tot een kernstaf van 'essentiële' medewerkers, nadat dreigingen waren binnengekomen. Bij de ambassade staan ongeveer 250 Nederlanders geregistreerd.


Geen Nederlandse slachtoffers bij aanslag Islamabad  (foto: DAG)