Oudste hond ter wereld overleden

Dit is Bella, de oudste hond ter wereld. Afgelopen weekend is ze overleden op een leeftijd van 29 jaar, dat is 203 in 'hondenjaren'. Toen Bella drie was kocht David Richardson (76) haar van de RSPCA (The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Sindsdien woonde ze bij hem en zijn partner Daisy Cooper (81) in Derbyshire in Groot-Brittanië.

Richardson heeft geen bewijs dat Bella, een labrador kruising, zo oud is geworden. Maar hij is er zeker van de ze de leeftijd van 29 heeft gered. Bella is gestorven aan een hartaanval terwijl ze met het stel mee op vakantie was. "We gaan altijd naar het zelfde adres op vakantie omdat we dan de honden mee kunnen nemen. Opeens begon Bella te piepen en stortte ze in. We zijn snel naar de dierenarts gegaan maar ze was zo ziek dat we haar in hebben moeten laten slapen." Bella bleef tot op zeer hoge leeftijd een energieke hond. Ze werd alleen, zoals alle oudjes, een beetje grijs.

Volgens het Guinness Book of Worlds is 28 jaar het meest recente leeftijds-record. Dat staat op naam van de Amerikaanse Butch die in 2003 overleed. De oudste hond ooit was de Australische Bluey, een schaapsherder. Hij is net als Bella 29 jaar geworden. Helaas voor Richardson zal zijn hond nooit in het Guinness Book worden opgenomen omdat de ware leeftijd van Bella niet bewezen kan worden. De RSPCA houdt daar namelijk geen nauwkeurige gegevens van bij.

Door: DAG / Sanne van Ettinger


Oudste hond ter wereld overleden (foto: DAG)