'Mamma mia' stoot 'The Dark Knight' van troon

'Mamma mia' heeft kaskraker 'The Dark Knight' van zijn troon gestoten. De Batman-film heeft het vier weken volgehouden op de hoogste positie in de Nederlandse box office, maar moet nu plaatsmaken voor de musicalfilm, die zes weken geleden binnenkwam op de tweede plaats in de lijst films met de hoogste bioscoopomzet.

'Mamma mia', met Meryl Streep in de hoofdrol, heeft in zes weken ruim vier miljoen euro binnengehaald. 'The Dark Knight', met wijlen Heath Ledger in de rol van The Joker, behaalde in vijf weken tijd bijna hetzelfde bedrag. De Batman-film staat met een totale opbrengst in de Verenigde Staten van ruim 330 miljoen euro op de tweede plaats van films met de hoogste opbrengst in de geschiedenis. 'Titanic' (1997) bracht 400 miljoen euro op.

Nieuwkomer 'Meet Dave' kwam deze week binnen op de vierde plaats in de box office. De film werd op de voet gevolgd door de tweede nieuwkomer in de lijst, 'Hellboy II: The Golden Army', die vijfde staat. Animatiefilm Wall-E staat net als vorige week op de derde plaats.


Foto bij: 'Mamma mia' stoot 'The Dark Knight' van troon  (foto: DAG)