Zeven jaar cel voor doodslag Tilburgse cafébaas

Een 25-jarige Tilburger is dinsdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor doodslag op een Tilburgse cafébaas. Het Openbaar Ministerie had acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Het hof zag, anders dan de rechtbank Breda, geen noodzaak voor tbs met dwangverpleging.

De 52-jarige Teun de Corte werd op 16 februari vorig jaar in zijn café, gaybar Schwoell aan de Spoorlaan, met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. De volgende dag werd hij na een tip gevonden door agenten. De verdachte werd twee dagen later aangehouden.

De Tilburger beweerde voor de rechtbank en het hof dat hij door De Corte en een derde persoon was aangerand. Hij zou uit zelfverdediging hebben gehandeld. Zowel de rechtbank als het hof vond zijn verklaring niet geloofwaardig.

Het hof liet tbs met dwangverpleging achterwege, maar wees wel op een wetswijziging per 1 juli die het mogelijk maakt een veroordeelde onder voorwaarden vrij te stellen als hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. De Tilburger zou op die manier alsnog behandeld kunnen worden.