Rabobank lanceert betalen per sms

Mobiele bellers kunnen sinds donderdag betalen met een sms'je. De nieuwe mobiele betaaldienst is voor iedereen te gebruiken, ongeacht bij welke bank of welk netwerk de beller aangesloten is. Dat heeft de Rabobank bekendgemaakt, die het betalen per sms lanceerde.

Om te kunnen betalen moet de gebruiker naar een nummer van de Rabobank een sms'je sturen met daarin het telefoonnummer van de ontvanger en het bedrag. Het bericht moet daarna bevestigd worden met een uniek codewoord, waarna het geld aan de mobiele telefoon van de ontvanger wordt 'gekoppeld'. Met het sms-betalen kan maximaal honderdvijfig euro worden overgemaakt.

De 'mobiele portemonnee' kan worden opgewaardeerd via internet. Ook kan het geld online naar de eigen bankrekening worden gesluisd.

Volgens algemeen directeur Rabo Mobiel Eric Huygen is het betalen per sms snel en eenvoudig. "Iedereen kan sms'en en daardoor is het niet altijd nodig om contant geld op zak te hebben." Huygen denkt aan situaties waarbij de kosten voor een lunch of taxirit gedeeld moeten worden, en de een alles betaalt, terwijl de ander het onderling te verrekenen bedrag meteen sms't.