Ruim 3500 lintjes daalden neer

Zanger en acteur Danny de Munk, schrijver Maarten Biesheuvel, rechter van het Joegoslavië-Tribunaal mr. A. (Fons) Orie en dammer Ton Sijbrands. Ze zijn allemaal met een lintje bedacht ter gelegenheid van de komende Koninginnedag.

In totaal 3548 mensen vielen vanwege deze 30e april in de prijzen. Oud-Journaallezeres Eugenie Herlaar (geroemd om haar articulatie) werd ridder in de Orde van Oranje-Nassau, net als gastvrouw, sommelier en vinologe Thérèse Boer-Tausch van het bekende restaurant De Librije in Zwolle en haar collega Hubrecht Duijker, die ook actief is als publicist.

Ridder in diezelfde orde werden niet alleen Ton Sijbrands en Danny de Munk (die triomfen viert als Ciske de Rat in de gelijknamige musical), maar ook zangeres Imca Marina (ooit bekend geworden door Viva Espana en nu buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand), kunsthandelaar Ivo Bouwman (ook bekend van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch), Jaap Jongbloed (tv-programma Vermist), Marnix Kappers (onder meer bekend van tien jaar lang Knoop in je zakdoek, ook tv) en Will Luikinga (lang geleden al als radiomaker doorgebroken met Will wil wel op zeezender Radio Veronica) viel deze eer te beurt.

Lintjes waren er ook voor diverse vrijwillige brandweerlieden en vrijwilligers van de reddingsmaatschappij KNRM, en voor andere onmisbare of minstens nuttige lieden

In de exclusieve, echt persoonsgebonden Orde van de Nederlandse Leeuw zijn zestien personen gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 3532 mensen. Naar de Nederlandse Antillen en Aruba gingen 47 van alle lintjes.

Imca Marina