'Bedreigde scholiere naar andere locatie'

Icoon OnderwijsDe 16-jarige Rotterdamse scholiere die afgelopen week door haar moeder van school werd gehaald omdat ze bedreigd werd door mede-leerlingen nadat haar telefoon gestolen was, moet mogelijk op een andere locatie haar opleiding afmaken. Dat stelt de bewuste school, ROC Zadkine, voor.

De locatie waar het voorval plaatsvond, aan het Hofplein, is schijnbaar niet meer geschikt voor haar. De 20-jarige leerlinge die werd aangehouden voor de diefstal, is inmiddels al weer vrijgelaten. Er is te weinig bewijs dat zij de telefoon heeft gestolen. Wel wordt deze jongedame vervolgd wegens het bedreigen van de 16-jarige.

De rel ontstond na de diefstal van het mobieltje. Toen het slachtoffer de dader aanwees en haar moeder Greet op school arriveerde, zou een groepje leerlingen van Marokkaanse komaf het tweetal hebben uitgescholden en bedreigd. Volgens de 16-jarige leerlinge past de diefstal in de terreur van haar door een groepje scholieren, omdat ze ťťn van de weinige blanken is.

Leefbaar Rotterdam gaat vragen stellen over de kwestie. Raadslid Dries Mosch: ''mijn zoon is tien jaar geleden bij Zadkine het zelfde overkomen. En dan wint het tuig. Mijn zoon moest weg. Degenen die hem pestten, bleven. Er is niks veranderd.''