Anti Wilders-activisten opnieuw de straat op

Icoon StakingDe drie activisten die gisteren werden opgepakt op de Dam in Amsterdam gaan vanmiddag weer de straat op. Dit werd aangekondigd door de Internationale Socialisten.

Het drietal werd gearresteerd vanwege een satirische poster van Geert Wilders. Op de poster wordt Wilders als een extremist op een pakje sigaretten afgebeeld met de waarschuwingstekt: ‘Brengt u en de samenleving ernstige schade toe’.

Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) steunt het drietal en heeft toegezegd om twee uur ook op de Dam te zijn om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Hij verklaart: "Het is onacceptabel dat de politie onwelgevallige geluiden op deze manier belemmert." Dibi zal bij de demonstratie ook de gewraakte poster ter hand nemen.

De drie mochten gisteren na een paar uur naar huis, de posters en borden werden in beslag genomen. Het ‘edele’ drietal wordt door de politie verdacht van smaad. Gisteren lieten de jongeren echter al weten dat ze niet zouden stoppen met het verspreiden van de poster. Tevens willen ze hun arrestatie aanvechten.

Update: 16:10 uur
Zojuist werd door de NOS bekend gemaakt dat er wederom 8 actievoerders zijn gearresteerd. Onder de arrestanten bevindt zich ook het kamerlid Dibi. De meesten van de arrestanten zijn lid van de Internationale Socialisten. Ze zijn opgepakt wegens het beledigen van een kamerlid.

Update: 18:55 uur
Geert Wilders heeft inmiddels laten weten dat hij de arrestatie van de de drie activisten, die ook vandaag weer meededen met de actie, onnodig vindt. Omdat ze geen bedreigingen uiten, valt hun mening onder de vrijheid van meningsuiting zo vindt de PVV-leider.


Een gevaar voor de samenleving?