Eurosonic barst los in Groningen

Icoon MuziekTweehonderd acts, dertig podia en er is geen enkel kaartje meer te krijgen voor het muziekevenement Eurosonic dat vandaag en morgen in Groningen is losgebarsten. Voor Noorderslag op aanstaande zaterdag geldt hetzelfde; veel optredens, al ruim een maand uitverkocht.

Tijdens het muziekfestival Eurosonic, traditiegetrouw de twee dagen voor Noorderslag, staat dit jaar Zweden centraal. Dat wil zeggen dat er veel artiesten uit het Scandinavische land komen optreden, bekende (zoals Robyn) en nog onbekende namen. Tijdens Noorderslag op zaterdag komen de Nederlandse bands aan bod, zo zijn er optredens van onder anderen Moke, C-Mon& Kypski, Voicst en Hospital Bombers.

Overdag zijn er seminars, 's avonds zijn er optredens overal in de stad. Ruim 2400 mensen uit de muziekbranche nemen deel aan het Noorderslag Seminar, 15 procent meer dan vorig jaar.

Niet alleen gaat radiozender 3FM vandaag-, morgen- en zaterdagavond een deel van het programma van EuroSonic en Noorderslag live uitzenden; ook de NOS besteedt live aandacht op Nederland 3 aan het Noorderslag Weekend. In deze uitzending spelen de bekendmaking en uitreiking van de popprijs op zaterdagavond een prominente rol. Vorig jaar won Within Temptation.