SGP-jeugd wil andere moraal in films

Om de problemen met aids te lijf te gaan zou de Nederlandse overheid een appŤl moeten doen op filmproducenten in de gehele westerse wereld om niet langer een vrije seksuele moraal te propageren. Dat hebben de SGP-jongeren gisteren gesteld tijdens hun jaarcongres in Apeldoorn. Verder zouden Nederlandse programmamakers een mediacode moeten opstellen waarin maatregelen staan om verdere seksualisering van de samenleving te voorkomen.

Niet een condoom maar onthouding en trouw zijn volgens de gereformeerde jeugd de belangrijkste voorwaarden om aids tegen te gaan. Ze vinden het daarom ''wrang'' als in veel westerse films een vrije seksuele moraal wordt gepropageerd.

Inzake aids is de SGP-jeugd voorstander van de zogenoemde ABC-aanpak. Kern daarvan is dat jongeren zich onthouden van seksualiteit tot het huwelijk, daarna trouw zijn elkaar en in het uiterste geval, bijvoorbeeld als ze besmet zijn met hiv of aids, een condoom gebruiken. Verder bepleiten ze gedragsverandering via zogeheten 'life skills programs' waarin het aanleren van zelfrespect, vriendschap, beleving van seksualiteit en het staan voor een eigen mening centraal staan.