Wilders komt met omstreden Koran-film

Icoon PolitiekGeert Wilders heeft opnieuw voor beroering gezorgd in Den Haag. Vorige week gruwelde Den Haag over een voorstel van de PVV om een immigratiestop voor moslims in te stellen. Nu blijkt dat de omstreden PVV-leider bezig is aan een provocerende film over de koran. Eind januari zou deze film voor het eerst te zien zijn, zo schrijft de Telegraaf woensdag.

De film lijkt een rechtstreekse aanklacht tegen de koran te worden. "In de film leidt dat tot iets", zegt Wilders tegen de krant. Hij wilde niet verklappen of hij bijvoorbeeld het heilige boek verscheurt of verbrandt. Het is nog niet duidelijk wie de film gaat uitzenden.

De Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en de ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken praten op Wilders in. De veiligheidssituatie van heel Nederland zou door zo'n provocerende film in het geding zijn. Men is tevens bang voor anti-Nederlandse acties in de islamitische wereld. Volgens een woordvoerder van Justitie stelt het kabinet dan ook alles in het werk om voorbereid te zijn op 'dreigende taal en plotselinge discussies in binnen- en buitenland'.

Wilders had eerder al aangegeven de koran te willen verbieden en dat moslims de helft van de koran maar moesten verscheuren. Het geschrift werd eerder al door de PVV-leider vergeleken met 'Mein Kampf' van Adolf Hitler. In 2004 leidde een film van Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh, Submission, tot grote beroering in binnen- en buitenland. Filmmaker Theo van Gogh werd kort nadat de film verscheen vermoord.


Ook het Fok!Forum discussieert over de provocerende film van Wilders!