Joran van der Sloot weer gearresteerd

Icoon MisdaadJoran van der Sloot is vandaag in Arnhem aangehouden als verdachte in de verdwijningszaak van Natalee Holloway. Het Landelijk Parket heeft dat laten weten. De arrestatie volgde op een verzoek van het Openbaar Ministerie op Aruba.

Volgens het parket heeft nader onderzoek op Aruba nieuwe bewijzen opgeleverd. Van der Sloot (20) werd in 2005 ook al een keer aangehouden. Bij gebrek aan bewijs werd hij vrijgelaten. Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij doodslag op het Amerikaanse meisje dat eind mei 2005 op Aruba verdween. Aruba heeft om uitlevering gevraagd.

Het 18-jarige Amerikaanse meisje verdween na een avondje stappen op 30 mei 2005 met drie jongens de nacht in. Ze werd daarna nooit meer teruggevonden. Van der Sloot zou haar naar eigen zeggen op het strand alleen hebben achtergelaten. In eerste instantie loog hij daarover tegenover de politie.

De politie arresteerde sinds de verdwijning in totaal tien mensen, maar inmiddels waren die allemaal weer vrijgelaten. Eerder dit jaar verscheen een boek waarin Joran van der Sloot zijn versie van het verhaal uit de doeken doet. Hij biedt daarin zijn excuses aan tegenover de familie van Holloway. Ook de vader van Joran, Paul, zat in 2005 enkele dagen vast in verband met de verdwijning.

Natalee nog steeds niet boven water
Met dank aan Kasparovi, KonnieKipke en basduijn voor de submit.