Voetbal: Boulahrouz en Waterman uit Oranje

Icoon Nederlands ElftalBoy Waterman en Khalid Boulahrouz mogen geen deel meer uitmaken van de selectie van het Nederlands Elftal. Dit heeft Marco van Basten zondag laten weten. Het duo zal aanstaande woensdag, tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Slovenie, daarom niet in actie komen.

Naast Waterman en Boulahrouz is ook Mario Melchiot van het lijstje gehaald. Door een blessure kwam de verdediger afgelopen zaterdag, in het verloren duel tegen Roemenië (1-0), niet in actie. Deze kwetsuur heeft er nu dus ook voor gezorgd dat hij niet aan de wedstrijd tegen Slovenië deel kan nemen.

Van Basten kan woensdag ook niet beschikken over Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst. Het trio is namelijk geschorst. Wesley Sneijder en Robin van Persie keren echter weer terug in de selectie. Zij zaten afgelopen weekend een schorsing uit.

Tot slot zijn ook Edwin van der Sar en Dirk Kuijt nog niet van de partij. Eerder werd namelijk al bekend gemaakt dat het tweetal geblesseerd is.

De volledige selectie:
Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord);

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld:
Nigel de Jong (Hamburger SV), Hedwiges Maduro (Ajax), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval:
Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid).

Voor het laatste nieuws over het Nederlands Elftal kijk je natuurlijk op FOK!sport!