Leerling dood door steekpartij bij school

Icoon Misdaad Een 16-jarige scholier is vandaag overleden door een steekpartij bij het Technisch College in Amsterdam. De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn leerling van het college.

De steekpartij vond rond half een vanmiddag plaats aan de Vlaardingenlaan voor het schoolplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens omstanders begon de ruzie toen de 14-jarige tijdens de les een pen tegen zijn hoofd kreeg gegooid door de 16-jarige. Na de les werd het conflict op het schoolplein voortgezet. De 14-jarige verdachte zou daarbij het slachtoffer in de nek hebben gestoken en daarna naar een nabijgelegen metrostation zijn gerend. Mede-leerlingen zouden hem zijn achtervolgd, om hem eerst te mishandelen, en tot slot aan de politie over te dragen. De 14-jarige is naar verluidt van Turkse afkomst, de 16-jarige zou zijn roots in Marokko hebben liggen.


De politie is ter plaatse

Met dank aan rednasje1987, bennnootje, fansan, flexino, No-P, Asskicker14, jeffreyyyy, bremmie, Wuppie, Uhlfie, CSI_MIAMI, thaggie, mmmkai, Xerium, Quartz, thaggie, kreupelhout, Breenzz, Sikusal, mouthman, Db912, Thomas, sombogywogy, Ole, ReinB en 314 voor de submit.