'Rinnooy Kan invloedrijkste Nederlander'

Icoon BinnenlandsSER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan (58) is volgens de Volkskrant Top 200 de invloedrijkste Nederlander van dit moment. Dat heeft de Volkskrant vandaag bekendgemaakt.

De Volkskrant Top 200 gebruikt als uitgangspunt een netwerkanalyse van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Rinnooy Kan liet Elco Brinkman, winnaar van vorig jaar, en Shell-topman Van der Veer achter zich. Agnes Jongerius is opnieuw de hoogst genoteerde vrouw in de lijst; zij staat op de twaalfde plaats.

Rinnooy Kan was eerder rector magnificus van de Erasmus Universiteit, voorzitter van werkgeversvereniging VNO en lid van de raad van bestuur van ING. Momenteel bekleedt hij naast het SER-voorzitterschap tal van nevenfuncties zoals voorzitter van de raad van toezicht van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en lid van het Innovatieplatform.

Zaterdag verschijnt de lijst met de nummers 1 tot en met 50 in de krant. Vorige week zaterdag en de zaterdag daarvoor zijn de onderste regionen van de lijst al gepubliceerd.

Alexander Rinnooy Kan