Johan Derksen met dood bedreigd

Icoon SportDat er dagelijks bedreigingen zijn aan het adres van politici zal niemand vreemd in de oren klinken. Echter, de voetbalanalyticus Johan Derksen maakte vanavond in RTL Boulevard bekend dat ook hij dagelijks bedreigd wordt met de dood. Ook Nieuwe Revu had deze week een interview met Derksen, waarin de sportanalyticus verder op de bedreigingen ingaat.

De 58-jarige Derksen heeft zelfs bodyguards ingehuurd om hem te begeleiden van en naar de voetbalstadions. "Een paar keer heb ik zelfs politiebescherming gekregen", aldus Derksen. "De bedreigingen stapelen zich op en lijken de normaalste zaak van de wereld te zijn".

Hij vertelt onder meer dat de politie, op sommige momenten, om het half uur naar zijn huis is gereden voor een extra controle en dat op zijn kantoor diverse malen de ruiten zijn ingegooid.

"Ik kom nog zelden in voetbalstadions. Met een angstig gevoel ga ik er naar toe en de ergste dingen worden verbaal naar je kop geslingerd", vervolgt Derksen.
Hij verwijst hierbij naar spandoeken die bij ADO Den Haag hingen en naar het moment waarbij collega Frits Barend met een steen werd geslagen in een voetbalstadion.

Derksen, die met name voor het televisieprogramma Voetbal Insite zijn mening geeft op de voetbalwedstrijden, weet dat zijn ongenuanceerde mening vaak op weerstand stuit. In de voetbalwereld staat hij ook bekend als ťťn van de grootste critici in de Nederlandse sportjournalistiek.

Ondanks de bedreigingen is hij niet van plan zijn job als analyticus op te geven. "Ik laat me niet intimideren en terroriseren, maar het is absurd dat je in een land als Nederland niet over voetbal kan praten en je eigen mening hierover kan geven"

Ook geeft hij aan dat hij nooit aangifte heeft gedaan bij de politie.

Johan Derksen


Met dank aan calvobbes en zo-is-het voor de submit.