Biertje het goedkoopst in Eindhoven

Icoon BinnenlandsWie niet te veel aan een biertje uit wil geven kan het beste in Eindhoven terecht. Met een gemiddelde prijs van 1,80 euro is een fluitje het goedkoopst van de 21 grootste steden in Nederland. Bierdrinkers kunnen Amsterdam beter mijden, want daar kost een fluitje gemiddeld 2,60. De prijzen van een rondje drank op de terrassen van Nederland zijn in kaart gebracht door het horeca-adviesbureau Van Sponsen & Partners uit Leiderdorp.

In de grootste steden werd een rondje besteld van twee fluitjes, twee rosť en twee glazen fris. Hetzelfde rondje kost in Eindhoven 12,40 euro, maar is daarmee net niet het goedkoopst, want in Dordrecht betaal je voor hetzelfde rondje slechts 12,10 euro. In 2006 was Eindhoven nog het goedkoopst, maar de prijs is 3,6 procent omhooggegaan.

De prijs steeg landelijk voor hetzelfde rondje met 3 procent. Amsterdam is net als voorgaande jaren het duurst, waar je voor hetzelfde rondje maar liefst 15,10 euro moet betalen. Voor een glas rosť wordt in Eindhoven gemiddeld 2,55 euro betaald en voor een glas fris 1,85. Daarmee liggen de prijzen lager dan het landelijk gemiddelde, waar voor rosť 2,74 betaald moet worden en voor fris 1,92 euro. Sinds 2004 bezoekt Van Sponsen & Partners jaarlijks de terrassen op het meest toeristische plein of gebied van de 21 grootste steden van Nederland.