COC eist inzet tegen homodiscriminatie

Icoon BinnenlandsHet nieuwe kabinet moet eraan werken dat Turkse en Marokkaanse jongeren homoseksualiteit beter accepteren. Deze oproep heeft de belangenorganisatie voor homoseksuelen COC Nederland vandaag gedaan.

Volgens de organisatie zijn ook verschillende groepen christenen nog steeds vijandig tegenover homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transseksuelen. Het COC vindt in de eerste plaats dat met voorlichting de beeldvorming over homoseksuelen onder groepen moslims en christenen moet worden verbeterd. Daarnaast wijst de organisatie op scholen. Volgens voorzitter Frank van Dalen van het COC negeren veel scholen het probleem van homodiscriminatie.

Van Dalen wil dat leraren het niet langer tolereren als leerlingen homovijandige opmerkingen maken. Daarnaast moeten scholen klachten van leerlingen serieus nemen. Op dit moment is het op veel instellingen echter niet goed mogelijk omŘberhaupt te klagen, stelt hij.

Het kabinet moet ook meer kijken naar de sportvelden. Volgens het COC valt daar veel te winnen. De profsport kan namelijk een goede voorbeeldfunctie uitoefenen. Op dit moment wordt daar weinig gebruik van gemaakt, stelt voorzitter Van Dalen. Hij beschuldigt de voetvalbond KNVB ervan dat die homoseksualiteit niet bespreekbaar maakt. Zo schenkt de bond geen aandacht aan homohaat bij de opleidingen voor scheidsrechters.


Met dank aan patricia27 voor de submit.