Nieuwe beelden van monster van Loch Ness

Icoon BizarEen Britse amateur-wetenschapper heeft bij een bezoek aan het Schotse Loch Ness mogelijk videomateriaal weten te maken van het raadselachtige monster dat zich in het meer zou verbergen. Nessie-experts vinden de beelden overtuigend.

Het filmpje is gemaakt door Gordon Holmes, een 55-jarige laborant. De opnames zijn zaterdag gemaakt. Volgens de maker van de beelden zag hij een gitzwart ding van circa vijftien meter lang door het water bewegen. Het 'monster' zou een rechte koers hebben aangehouden en zwom ongeveer tien kilometer per uur.

In eerste instantie dacht Holmes dat het 'ding' op de beelden een aal was. Loch Ness is een groot binnenwater van het Verenigd Koninkrijk. Het meer is 230 meter diep. Oceanoloog Adrian Shine van het Loch Ness 2000 Centrum in Drumadrochit zal de video analyseren. Het beeldmateriaal is goed bruikbaar volgens Shine, omdat Holmes de camera liet meedraaien en ook de oever op de achtergrond in beeld heeft gebracht. Nessie is inmiddels meer dan 4000 keer waargenomen.

Een chirurg legde het monster in de jaren ’30 als eerste vast met een camera. Er wordt volop gespeculeerd over het monster. Zo zou het gaan om een onbekende steursoort of een laatste overlevende dinosaurus. Shine weet niet om wat voor fenomeen het werkelijk gaat. Het kan volgens hem ook puur psychisch zijn. "Mensen zouden zien wat ze willen," vertelt hij.

Check hier de beelden en oordeel zelf over Nessie!