'Hells Angels leverden terreurorganisaties wapens'

Twee leden van de Nederlandse Hells Angels zijn rechtstreeks betrokken geweest bij de levering van wapens en explosieven aan de terroristische organisaties Hezbollah in Libanon en de IRA in Noord-Ierland.

Dat verklaren twee nieuwe kroongetuigen in het zogeheten Acroniem-onderzoek, het strafrechtelijk onderzoek naar de Hells Angels, zo hebben betrouwbare bronnen aan het ANP meegedeeld.

Volgens de getuigen - twee Nederlandse broers van 33 en 38 jaar oud - gaat het om een voormalig lid van de Angels in IJmuiden en een actief lid van het 'chapter' in Amsterdam.

De advocaten van dit tweetal, Leon van Kleef en Nico Meijering, zeggen de verklaringen niet serieus te kunnen nemen. ''Ons verbaast niets meer als het om de Hells Angels gaat'', zegt Meijering. ''Na de volstrekt uit de lucht gegrepen aantijging dat de Angels verantwoordelijk waren voor raket op de bunker in Osdorp kan dit er ook nog wel bij.''

De beide getuigen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. De broers zouden geregeld te gast zijn geweest bij de Angels in Amsterdam. Volgens de jongste - een vriend van de geliquideerde 'topcrimineel' John Mieremet - bewaarden de betrokken Angels beiden grote hoeveelheden wapens, munitie en springstoffen in hun woning. Ook zegt hij bij een ontmoeting te zijn geweest tussen de Amsterdamse Angel en vertegenwoordigers van de Hezbollah, in Hengelo. Volgens de getuige waren de Hezbollah-leden Marokkanen.