PSV beschermt cameramensen

Icoon BinnenlandsHet nieuws, dat FOK! gisteren naar buiten bracht, over de cameraman die in zijn nek werd geschopt tijdens de wedstrijd PSV - Ajax heeft ertoe geleid dat PSV cameramensen in haar stadion gaat beveiligen. Voortaan krijgt iedere cameraman die zich tussen het publiek begeeft een steward mee die op zijn of haar veiligheid let.

De cameraman werd tijdens het einde van de wedstrijd door een woedende PSV-fan tegen het hoofd geschopt. De man heeft hier een zware hersenschudding aan overgehouden. "Bij PSV hebben cameramensen tot dusver nooit last gehad van dergelijke incidenten. Ze waanden zich altijd veilig en daarom komt dit extra hard aan.", aldus Frank Wijnveld, de veiligheidsmanager van PSV.

Wijnveld hoopt dat andere voetbalclubs het verscherpte veiligheidsbeleid van PSV zullen overnemen. Volgens hem komt het alleen bij grotere wedstrijden voor dat cameramensen ook filmen vanaf andere tribunes dan de perstribune.

De dader is ondertussen gehoord door de beveiliging van PSV en heeft een stadionverbod gekregen. De politie doet nu samen met justitie onderzoek, volgens een woordvoerder gaat het slachtoffer nog aangifte doen zodat hij vervolgd kan worden.