PvdA'ers komen met website tegen Wilders

Een groep leden van de PvdA in Amsterdam heeft een website opgericht om de ideeŽn van personen als Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) tegen te gaan. De internetpagina moet het zaaien van haat tegen bevolkingsgroepen bestrijden.

Dat liet oud PvdA-wethouder van Amsterdam Michael van der Vlis, ťťn van de initiatiefnemers, woensdag weten. Op www.Tegenhaatzaaien.nl staan onder meer columns en informatie over bijvoorbeeld debatten.

Directe aanleiding om de site te beginnen is de door de Partij voor de Vrijheid aangezwengelde discussie over de dubbele nationaliteit van politici. ''De actie van Wilders ging helemaal niet over dubbele paspoorten, maar over het haatzaaien tegen islamitische burgers'', aldus Van der Vlis.

Comitť
De personen achter de internetpagina willen binnenkort een comitť oprichten dat onverdraagzaamheid moet tegengaan. Op dit moment zoeken de PvdA'ers steun bij andere politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Later willen ze ook partijen in de rest van het land benaderen. Wat de groep gaat doen buiten de website, is nog onbekend.

Op de site staat onder meer stuk van Bart tromp, bijzonder hoogleraar in de theorie en geschiedenis van de internationale betrekkingen, die vindt dat de PVV een fascistoÔde partij is geworden door de aanvallen op de staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak en het Kamerlid Khadija Arib. Ook Marcel van Dam doet een duit in het zakje en roept de PvdA op om krachtiger stelling te nemen tegen antivreemdelingensentimenten.