Edsilia Rombley met swingend lied naar songfestival

Icoon MuziekMet het swingende liedje 'Nooit meer zonder jou', geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Martin Gijzemijter, gaat Edsilia Rombley Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, dat plaatsvindt in de Finse hoofdstad Helsinki.

Het nummer werd vandaag gekozen tijdens een rechtstreekse uitzending van Paul de Leeuws familieprogramma Mooi! Weer de Leeuw, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Mooi! Weer een Nationaal Songfestival. De 28-jarige zangeres zong drie nummers en het publiek, een jury en Edsilia zelf kozen daaruit een favoriet. De alternatieven voor 'Nooit meer zonder jou' waren het eveneens feestachtige 'Eťn keer meer dan jij' en het rustige nummer 'Meer dan ooit'. In 1998 werd Rombley met het nummer Hemel en Aarde al eens vierde op het Eurovisiesongfestival.

De halve finale van het songfestival vindt plaats op 10 mei. Nederland mag dan concurrentie verwachten van AlbaniŽ, Andorra, Oostenrijk, Wit-Rusland, BelgiŽ, Bulgarije, KroatiŽ, TsjechiŽ, Cyprus, Denemarken, Estland, MacedoniŽ, GeorgiŽ, MoldaviŽ, Montenegro, Noorwegen, Polen, Portugal, ServiŽ, SloveniŽ, Zwitserland en Turkije.