Ezel gewond door ontploffende croftybom

Icoon ShockingOp een kinderboerderij in het Weizigtpark in Dordrecht is vrijdag een ezel gewond geraakt door een croftybom. Maaike, de 24 jaar oude ezel die de 'bom' op haar neus kreeg, verkeert volgens de politie in acute shock. Ook is het hoornvlies beschadigd en heeft ze brandwonden op haar kop. De politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie verkeert Maaike niet in levensgevaar.

Het is niet de eerste keer dat er gewonden vallen bij incidenten met een croftybom. Eerder raakte er een 11-jarige jongen zwaargewond na een experiment en raakte er een hond gewond toen het dier nieuwsgierig snuffelde aan een fles die gevuld was met het gevaarlijke mengsel. Ook werden er al mensen aangehouden wegens poging tot doodslag na het gooien met een croftybom.

Drogisterij Kruidvat stuurde in oktober al een bericht naar alle filialen met de oproep aan het personeel om extra voorzichtig te zijn bij het verkopen van gootsteenontstopper (een van de onderdelen van een croftybom) aan minderjarigen. Ook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) maakte supermarkten attent op 'verdachte' aankopen van het middel.

De ezel Maaike
De gewonde ezel Maaike geholpen door een verzorgster

Met dank aan Viper_74, FoXje en kahaarin voor de submit.