Wilders: Niets is erger dan een links kabinet

Icoon Politiek Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) stelt dat "niets erger is voor het land dan een links kabinet". Hij zal er alles aan doen om een kabinet van CDA-PvdA-SP te voorkomen en is daarom bereid om een centrumrechtse coalitie van CDA-VVD-PVV-CU te steunen. Dat heeft Wilders gezegd tegen informateur Rein Jan Hoekstra.

Wilders denkt dat het voeren van oppositie goed zal zijn voor zijn partij, maar hij wil regeringsverantwoordelijkheid dragen om het land te behoeden van een linkse regering. "Wij zijn absoluut niet bang voor de oppositie, die zal ons geen windeieren leggen. Maar niets is erger voor het land dan een links kabinet", aldus Wilders tegen Hoekstra. De PVV-leider realiseert zich dat de standpunten tussen de PVV en de ChristenUnie ver uit elkaar liggen. Zo wil de ChristenUnie een softer vreemdelingenbeleid. Wilders wil op dat gebied juist geen concessies doen. Hij denkt dat de kans op een rechts kabinet dan ook klein is. Tijdens het slotdebat na de verkiezingsuitslag gaven alle lijsttrekkers al aan niets te voelen voor een coalitie met Wilders.

De andere partijleiders die vandaag een bezoekje aan Hoekstra brachten, GroenLinks-leider Femke Halsema en ChristenUnie-leider Andrť Rouvoet, stelden juist voor dat het 'horrorkabinet' van CDA-PvdA-SP er moest komen. Beide partijleiders zien geen rol voor hun partijen weggelegd in een toekomstige coalitie.


Geert Wilders
Geert Wilders


Met dank aan sizzler en nlboy voor de submit.