Motief moord Sévèke mogelijk een boek
Siebelt heeft het rechercheteam op het spoor gezet van een boek dat in 1990 werd gepubliceerd en kort daarna door een rechter werd verboden. In dat boek 'De tragiek van de geheime dienst' stonden onder meer foto's, privéadressen, telefoonnummers, autotypes, kentekennummers en eventuele kinderen van inlichtingen- en politiemensen in Nijmegen. Door het onthullen van hun identiteit werd hun het werk onmogelijk gemaakt.
Krakersbolwerk
Volgens Siebelt was Sévèke betrokken bij het boek dat indertijd anoniem werd gepubliceerd. Hij zegt daar bewijzen voor te hebben. De linkse activist zou aan het boek hebben meegewerkt uit 'wraak' voor de ontruiming van het krakersbolwerk 'De Mariënburg' in 1987, waarbij een harde kern van Nijmeegse activisten werd opgepakt. De Mariënburg bleek volledig te zijn geïnfiltreerd door politie-informanten. Sévèke werd indertijd voor zijn rol bij de krakersrellen veroordeeld tot 9 maanden cel op basis van artikel 140, lidmaatschap van een criminele organisatie.
Siebelt stelt dat het verboden boek tientallen gezinnen van politie- en inlichtingenmensen uit de regio Nijmegen heeft geruïneerd. Hij sluit niet uit dat één van hen uit wraak Sévèke heeft omgelegd.
Peter Siebelt is een 'zelfbenoemd' deskundige op het gebied van politiek activisme en terrorisme. Hij publiceerde over het extreemlinkse Nijmeegse actiebolwerk in de boeken 'Econostra' en 'De Vierde Wereldoorlog'. Het werk van Siebelt is omstreden en wordt niet door iedereen even serieus genomen, al diende zijn werk in het verleden als bron voor artikelen in De Telegraaf, HP/De Tijd, het Reformatorisch Dagblad en andere media.
Vorig jaar schreef Vrij Nederland al over het boek in een groot artikel over Sévèke. Ook daarin wordt gesuggereerd dat de vermoorde activist achter de omstreden publicatie zit.