Aanslag op PCM-drukkerij Amsterdam

AanslagKrantendrukkerij PCM in Amsterdam is vannacht rond 00.30 uur met een explosief beschoten. Het projectiel ontplofte tegen de gevel van het gebouw. Er vielen geen gewonden maar er was wel veel schade. Zo ontstond door de ontploffing een klein gat in de muur.

In het gebouw, gelegen aan de Van der Madeweg, worden onder meer Trouw, De Volkskrant en NRC Handelsblad gedrukt. Medewerkers zeggen dat de klap in het hele gebouw was te voelen. Vermoedelijk is met een granaatwerper een projectiel afgeschoten, zo zegt de politie.

In de wijde omtrek van de PCM-drukkerij zijn bomexperts op zoek naar sporen. Over de achtergrond van de aanslag is nog niets bekend.

De Amsterdamse politie meldt dat vlak voor het incident er in de buurt van de drukkerij een schietpartij plaatsvond in Amsterdam-West. Daarbij zouden twee mensen zijn neergeschoten. Of het schietincident verband houdt met de aanslag, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder zal er komende ochtend een persbericht verschijnen over het gebeuren. De kranten komen morgen wel gewoon uit, zo is de verwachting.Agent bekijkt de schade