Pakistan schakelt 'tientallen terroristen' uit

TerrorismeDe Pakistaanse luchtmacht heeft maandag met gevechtshelikopters een opleidingskamp voor vermoedelijke terroristen bestookt. Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen zeiden dat zeker veertig terroristen zijn gedood.

De heli's bestookten in de buurt van de stad Khar in de regio Bajaur langs de grens met Afghanistan een koranschool die tevens dienst zou doen als trainingscentrum voor militante moslims. Volgens de Pakistaanse krant Dawn zijn er vier of vijf raketten afgevuurd op het gebouw.

Op het moment van de aanval waren er ''zeventig tot tachtig'' militanten aanwezig. Het zou gaan om aanhangers van het terreurnetwerk al-Qaeda die in Afghanistan strijden. Het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan, waar vooral stamhoofden de dienst uitmaken, geldt als een vrijplaats voor al-Qaedastrijders omdat het centrale Pakistaanse gezag er weinig te zeggen heeft.

De tweede man van al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, zou begin dit jaar in de regio die maandag werd bestookt een luchtaanval hebben overleefd.