Mysterie rond verdwijning Geldropse scholiere

PolitieDe verdwijning van de 15-jarige Melanie Sybers uit Geldrop is door raadselen omgeven. Hoewel er inmiddels twee arrestaties zijn verricht, is er nog geen spoor van het meisje dat al twaalf dagen wordt vermist. Volgens geruchten in haar woonplaats is een vader van een hartsvriendin van Melanie daags na haar vermissing op de vlucht geslagen, en eveneens spoorloos.

De man had op de dag van de vermissing met Melanie afgesproken om samen een cadeau te kopen voor zijn dochter. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De man is de volgende dag nog verhoord door de politie, maar gaf tijdens dat gesprek een alibi op. Hij beweerde met een vriend aan het vissen te zijn geweest. Toen later uit zendmastgegevens van zijn gsm bleek dat hij onmogelijk op de genoemde lokatie kon zijn geweest, wilde de politie hem opnieuw spreken. De man was toen al gevlucht.

Op 10 september werd de 27-jarige 'visvriend' opgepakt. Hij beweerde in eerste instantie Melanie 'alleen van televisie' te kennen, maar uit onderzoek bleek dat de scholiere enkele malen op zijn kinderen zou hebben gepast. De man zit nog steeds vast. Later werd ook een 38-jarige Brabander opgepakt, die inmiddels weer is vrijgelaten. Volgens de politie blijft hij wel verdacht in de zaak. De 38-jarige zou in de buurt wonen van de plek waar de mobiele telefoons op de dag van de verdwijning werden gepeild. Onduidelijk is wat voor andere aanwijzingen er tegen hem zijn.

De vader van Melanie zegt te blijven hopen op een goede afloop. ''Maar het wordt allemaal wel erg eng zo. Het lijkt of die vader van haar vriendin en zijn vriend samen iets op hun geweten hebben. Waarom gaat hij er anders vandoor? En waarom zegt de politie niet gewoon dat hij gezocht wordt en brengen ze zijn signalement niet naar buiten?'', aldus John Sybers. Melanie woonde sinds de scheiding van haar ouders bij hem. Justitie wil lopende de zoektocht naar het meisje geen nadere mededelingen doen.Meer info op Vermist.nl

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.