Blootposter van Gsus 'aanstootgevend'

OpmerkelijkDe nieuwste reclameposters van kledingmerk Gsus zijn in slechte aarde gevallen bij onder meer de ChristenUnie in Den Haag. De 'veel te blote' posters hangen daar sinds deze week in de etalage van een winkel van het kledingmerk. Overigens niet allen daar, maar ook in de etalages van de eigen winkels in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Breda.

De blote dame in 'bijzettafeltjes'-houding is volgens de ChristenUnie een ''aanstootgevende en bandeloze'' campagne. Overigens zal vanaf volgende week een andere 'blote' poster van Gsus, waarop twee blote meisje lachend op elkaars rug zitten en waarbij ťťn borst duidelijk zichtbaar is, in alle bus- en tramhokjes in heel Nederland te zien zijn.

Martijn Vermin van Gsus zei onlangs dat het kledingmerk zich niet schaamt te willen voorzien in ''de behoefte aan een vrolijke en vunzige wereld.'' In een reactie op de kritiek stelt hij die wel voorzien te hebben: ''Reacties uit Christelijke hoek hadden we wel verwacht, maar het is allemaal geen ramp hoor. We kunnen dit goed doorstaan.''Bijzettafeldame op etalageraam

Grotere versies van de posters vind je op de site van Gsus.