Soumaya S. in afzondering geplaatst

JustitieTerrorismeverdachte Soumaya S. is in afzondering geplaatst op een speciale afdeling daarvoor in de gevangenis in Vught. Dat vertelde haar advocaat Y. Özdemir dinsdag. Deze actie van justitie gaat volgens hem te ver. ''Er zijn geen incidenten geweest, dus er is helemaal geen aanleiding voor deze overplaatsing'', concludeert de raadsman. Hij gaat nu met de officier van justitie praten om te kijken of hij de isolatie ongedaan kan maken. Lukt dat niet, dan overweegt Özdemir een kort-geding aan te spannen en de rechter hierin te vragen om de afzondering van Soumaya S. te verbieden.

De 23-jarige vrouw van een van de veroordeelde leden van de Hofstadgroep, Nouredinne el F., werd vorige week opgepakt na de vondst van twee vuurwapens in een gemeenschappelijke kelderruimte van een aantal portiekwoningen in Den Haag. Deze wapens zijn volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk van het vermeende terroristische netwerk van Samir A.

Soumaya S. kwam onlangs nog in het nieuws omdat ze aankondigde dat ze in oktober, wanneer de rechtszitting tegen alle verdachten dient, zal weigeren haar burka af te doen. In 2005 werd Soumaya al veroordeeld tot 6 maanden celstraf wegens verboden wapenbezit. Die heeft ze inmiddels uitgezeten.