Recordaantal Hezbollah-raketten op IsraŽl

OorlogHezbollah-strijders hebben gisteren een recordaantal van 182 raketten op IsraŽl afgevuurd. Hezbollah zelf zegt zeker 300 raketten te hebben afgeschoten richting IsraŽlische steden als vergelding voor IsraŽlische acties in het oosten van Libanon.

Bij de rakettenregen viel gisteren ťťn dodelijk slachtoffer. In totaal schoot Hezbollah sinds 12 juli al ruim 1.700 raketten af op het noorden van IsraŽl. De aanvallen kostten 19 burgers het leven, honderden raakten gewond.

IsraŽl
IsraŽlische strijdkrachten doodden gisterenavond zeker 7 burgers met een zwaar bombardement op de omgeving van de Zuid-Libanese havenstad Tyrus. De stad werd een uur lang vanuit de lucht, vanaf zee en vanaf land bestookt.

De luchtmacht bombardeerde afgelopen nacht weer doelen in Beiroet. De afgelopen dagen was het in de Libanese hoofdstad rustig, mede door een gevechtspauze van 48 uur. Net als bij eerdere aanvallen richtten IsraŽlische gevechtsvliegtuigen zich vooral op doelen in de zuidelijke buitenwijken, waar de sjiitische verzetsorganisatie Hezbollah haar machtsbasis heeft.

Ook het grondoffensief in het zuiden van Libanon duurt voort. Daar zijn circa 10.000 militairen ingezet. Het IsraŽlische leger hoopt vandaag de rivier Litani te bereiken, ongeveer 20 kilometer van de Libanees-IsraŽlische grens.

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.