WK-feest losgebarsten in ItaliŽ

Icoon WK 2006In ItaliŽ is het binnenhalen van de vierde wereldtitel voetbal groots gevierd. ItaliŽ won de strafschoppenserie van Frankrijk nadat het na verlenging 1-1 was gebleven. Na de verlossende strafschop van Fabio Grosso barstte in het hele land een groot feest los. In veel steden werd vuurwerk afgestoken en reden auto's toeterend door de straten.

Toch liep het feest hier en daar uit de hand. In Rome kwam het tot een opstootje tussen Franse en Italiaanse voetbalfans. Daarnaast moest de brandweer een paar keer uitrukken om vreugdevuren te blussen en werden een paar lijnbussen beschadigd. Bij het huis van oud-premier Berlusconi in Rome kregen feestvierders het aan de stok met politiemensen die het huis bewaken. De relschoppers draaiden de auto van de militaire politie op z'n kant.

Immiddels is de Italiaanse keeper Buffon uitgeroepen tot beste doelman van het WK. De Gouden Schoen van het toernooi ging naar topscorer Miroslav Klose, die vijf keer scoorde voor het gastland Duitsland. Het gras van het stadion in Berlijn waar de finale ItaliŽ-Frankrijk werd gespeeld, wordt de komende dagen via internet aan voetbalfans verkocht. Een lapje grasmat mŤt certificaat kost 75 euro.

Voor nog meer WK-nieuws kun je nog altijd even kijken op de FOK!-WK-site.