'Christenen te weinig beschermd op internet'

InternetEen rondgang van het Nederland Dagblad onder haar christelijke achterban wijst uit dat 80% van christelijk Nederland 'onbeschermd' de digitale snelweg opgaat. Ze gebruiken geen filter om zondige sites te kunnen weren. Zo heeft Filternet, onderdeel van de Evangelische Omroep (EO), slechts 8% van de EO-huishoudens als klant.

Een andere filteraar, Kliksafe, bedient naar schatting 20% van de reformatorische huishoudens. Filternet en Kliksafe bieden hun achterban de nodige bescherming tegen bijvoorbeeld porno, geweld en racistische uitingen, door dat type sites te blokkeren.

Woordvoerders van Kliksafe en Filternet zeggen dat veel te veel christenen 'onbeschermd' rondsurfen. ''Internet is een geaccepteerd medium onder christenen, ondanks het grote aantal zondige sites die mensen in de verleiding kunnen brengen. Je zou verwachten dat de hele achterban gefilterd internet neemt'', aldus Kliksafe. Volgens Filternet is het verbazingwekkend hoeveel christenen ''hun verantwoordelijkheid niet nemen'' als het om internet gaat. Volgens de filteraar moeten christenen onder ogen zien dat internet een steeds grotere verleiding wordt.