WK 2006: Uitslag Spanje - Tunesië

Icoon WK 2006Spanje staat in de achtste finales van het WK Voetbal. La Selección versloeg Tunesië met 3-1.

Spanje startte veelbelovend en ging op jacht naar een vroege treffer. Het was echter Tunesië dat al in de achtste minuut toesloeg. Joahar Mnari klopte Iker Casillas in twee instanties. De Noord-Afrikaanse equipe trok zich hierop terug en stichtte gevaar via enkele counters, waarin ook Hatem Trabelsi een hoofdrol speelde. Spanje kreeg vele corners en vrije trappen, maar Tunesië haalde de rust met een voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft leek een sensatie in de lucht te hangen. Spanje kon maar geen opening forceren. Dankzij invaller Raúl wist Spanje in de 72e minuut alsnog gelijk te maken, waarna even later Fernando Torres tekende voor de 2-1. Torres legde in blessuretijd de eindstand vast door een strafschop binnen te schieten. El Niño is nu met drie goals topscorer van het WK. Een uitgebreid wedstrijdverslag lees je op de WK-site van FOK!

Eerder op de avond overklaste Oekraïne het kwaliteitsarme Saoedi-Arabië: 4-0. In een rechtstreeks duel zullen Oekraïne en Tunesië vrijdag uitmaken wie met Spanje deze poule overleeft, al is Saoedi-Arabië mathematisch gezien nog in de race.