Van Basten roept twee extra spelers op

Nederlands ElftalMarco van Basten heeft vanochtend Stijn Schaars en Nigel de Jong aan de WK-selectie toegevoegd. De bondscoach deed dat uit voorzorg. De spelersgroep telt daardoor tijdelijk 25 man.

Van Basten heeft de twee middenvelders opgeroepen vanwege de lichte blessures van Phillip Cocu, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. De verwachting is dat allen zondag bij het eerste WK-duel tegen ServiŽ en Montenegro inzetbaar zijn. Lukt dat niet, dan kan Van Basten Schaars en/of De Jong inzetten als vervangers.

De deadline om vervangers op te roepen voor het WK is 24 uur voordat een team aan zijn eerste wedstrijd begint. Voor het Nederlands elftal is die deadline dus zaterdagmiddag 15.00 uur. De wereldvoetbalbond FIFA moet dan wel zelf geconstateerd hebben dat de spelers in kwestie niet speelklaar zijn.

Schaars van AZ meldt zich in het spelershotel, waarna Oranje vanmiddag per vliegtuig naar Duitsland afreist. De Jong van HSV Hamburg meldt zich in het Parkhotel Adler in Hinterzarten bij de groep.

Meer WK nieuws op FOK! WK2006.