Voorzitter PerspectieF wil gesprek met GeenStijl

Icoon AlgemeenVoorzitter Rogier Havelaar van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (PerspectieF) wil graag met de redacteuren van de weblog GeenStijl om de tafel om te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Dat zei hij gisteravond in FOK!radio. Afgelopen dagen werd hij per telefoon, voice-mail en sms bestookt door mensen omdat hij aangifte heeft gedaan tegen GeenStijl. Havelaar voelde zich namelijk beledigd door reacties die op de weblog werden geplaatst na een artikel.

"Ik word gemiddeld nog twee keer per dag genoemd in artikels op GeenStijl geloof ik, maar daar ga ik verder niet meer op in", zo zei Havelaar. Hij wil de hele zaak verder dan ook niet meer opstoken. "Ik heb het punt gemaakt dat je op deze manier niet met elkaar moet discussiŰren. Verder gaan wij zelf niet meer heel actief dingen naar buiten brengen. We zullen alleen nog een inhoudelijke reactie geven in het weekend."

De voorzitter van PerspectieF wil de zaak nog wel graag uitpraten. "Ik zou graag een keer met die gasten willen babbelen, gewoon zonder camera's of zo erbij. Ik wil gewoon een keer rond de tafel voor een inhoudelijk gesprek. No hard feelings verder."

Overigens zei Havelaar ook dat hij geen spijt heeft dat hij al zijn gegevens ooit op internet heeft gezet. "Half Nederland zet z'n vakantiefoto's op internet en daarnaast ben ik voorzitter van een vereniging. Ik vind het niet raar dat mijn gsm-nummer dan online staat zodat mensen mij kunnen bereiken. Maar je zet natuurlijk niet die dingen online zodat mensen er rare dingen mee kunnen doen."

---
Het gesprek is hier ook na te luisteren.

Met dank aan Nolius voor de submit.